Hebben! Mini-Kaasfondue Voor De Borrelplank!

Ben je op zoek naar een unieke en heerlijke toevoeging voor je volgende borrelplank? Dan is de Emmi Fondue Cheesedip precies wat je nodig hebt! Dit smakelijke product is deze week in de Bonus bij Albert Heijn en is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Met deze mini-kaasfondue, afkomstig uit de Zwitserse Emmi-kaasmakerij, kun je genieten van authentieke fondue-smaken in een handomdraai. Het beste van alles? Het is supermakkelijk op te warmen, of je nu kiest voor de magnetron of de oven.

Toen ik deze kaasfondue parel op TikTok deelde ging ‘ie uiteraard direct viral. Geen wonder, want wie houdt er nou niet van kaas en gezelligheid?! De Emmi Fondue Cheesedip is makkelijk in gebruik dat en je bouwt er in no-time een spectaculaire borrelplank omheen. Heb je trek in veel meer fondue? Hieronder vind je een heerlijk, makkelijk kaasfondue recept dat je in no-time op tafel kunt zetten!

https://vm.tiktok.com/ZIJWrxKKf

Simpel Kaasfondue Recept

Heerlijk, makkelijk recept voor kaasfondue.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g geraspte Gruyère
  • 400 g geraspte Emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels kirsch (optioneel)
  • Peper en nootmuskaat naar smaak

Bereiding:

  1. Voorbereiden: Wrijf een fonduepan of zware kookpan in met een doorgesneden teentje knoflook voor extra smaak. Gooi de knoflook daarna weg.
  2. Kaas smelten: Voeg de wijn en het citroensap toe en verwarm op laag vuur. Roer geleidelijk de kaas erdoor tot deze volledig is gesmolten en een glad mengsel vormt.
  3. Binden: Meng de maizena met een beetje water of kirsch en voeg toe aan de fondue om de saus te binden. Blijf goed roeren tot de fondue dikker wordt.
  4. Op smaak brengen: Breng op smaak met peper en een snufje nootmuskaat.
  5. Serveren: Zet de pan op een warmhoudplaatje of fonduestel en serveer met stukjes brood, groenten en fruit om te dippen.

Tip: Serveer met wat stokbrood, paprika, wortel, of appelschijfjes om in de kaas te dippen.